Godišnja skupština KUU “Zvon”

Redovna godišnja skupština KUU “Zvon” se održala u subotu, 25. veljače 2012. godine u prostoru župne dvorane, kod crkve, u Maloj Subotici (u prostorijama KUU “Zvon”). Uzvanici su se odazvali u velikom broju. A evo i nekoliko zaključaka sa ove naše 16. skupštine:

Od samog početka rada do današnjeg dana, ali i u budućnosti, naš je cilj promicati kulturu našeg kraja. Kada je riječ o prošlogodišnjim aktivnostima,  Zvon je ostvario čak sedamdeset i jedan nastup u svojoj župi, općini, županiji, ali i diljem cijele Hrvatske. Inozemnih nastupa minule godine nije bilo, no, ne zbog financijske situacije, već dogovora unutar udruge da se da veća pozornost pripremi održavanja svečanosti proslave petnaeste godišnjice rada i proslave Bijele nedjelje.

Tako je prošle godine održan tamburaški godišnji koncert sa dodjelom srebrne plakete “Paje Kolarića“, zatim
Uskršnja izložba vezilja KUU Zvon sa gostima, učenicima OŠ “Tomaša Goričanca“ ,djecom iz dječjeg vrtića “Potočnica“, te Udrugom djece s posebnim potrebama. Održana je i svečana proslava povodom petnaeste godišnjice rada i tradicionalna priredba za Bijelu nedjelju sa svim skupinama koje djeluju unutar udruge.

Članovi Zvona sudjelovali su i na Danima zahvale za plodove zemlje, te prikupljanju dobrovoljnih priloga po naseljima župe i općine s katoličkim kalendarima.

Za sve ove spomenute realizirane programe, bilo je potrebno puno odricanja, proba i provedenih sati u ovim prostorijama što ne bi bilo moguće bez sudjelovanja svih naših članova. Stoga ću reći sadašnjim , ali i budućim članovima da trebamo biti strpljivi i uporni u svojoj namjeri i rezultat našeg rada neće izostati. Upravo je i radom i odricanjem u proteklih petnaest godina ova udruga dobila na kvaliteti, prepoznatljivosti, masovnosti i postala je brand župe i Općine Mala Subotica.

Željko Jančec