Jesenske sličice iz KUU “Zvon”

Jesen je doba kad se ubiru plodovi dosadašnjeg rada i truda. Ako je bogata plodovima zasigurno čini sretnim i zadovoljnim one koji su se do sada trudili, a ujedno je i poticaj da se krene u nove radne pothvate. U nove radne aktivnosti ovih dana kreću i sve skupine KUU“Zvon“, pojačane i popunjene novim snagama uključenim u brojne sekcije koje djeluju pri „Zvonu“(folklorna, tamburaška, dramska, zbor, vezilje, etno-skupina). Poticaj za rad daju im uspješni nastupi koje su ostvarili ove jeseni. Treba spomenuti da su međimursku nošnju, ples i pjesmu predstavili u Koprivničkom Ivancu, sudjelujući na tamošnjoj tradicionalnoj manifestaciji, a također i u Vidovcu (Varaždinska županija) sudjelujući na njihovoj ZELJARIJADI. U obje su manifestacije sudjelovali u svečanom mimohodu, ulicama njihovih mjesta, kušajući delicije kojima su ih počastili domaćini, dok je glavni nastup bio na pozornici uz kulturna društva iz različitih dijelova Hrvatske.

Sudjelovali su i u projektu „Sajam na starom mostu na Muri“ te su koreografiju međimurskih plesova „Međimurje kak si liepo zeleno“ izveli najprije na hrvatskoj granici, a zatim u Mađarskoj i tako izmamili veliki pljesak publike. Naravno da je prelazak granice tom prilikom bio malo drugačiji- pješice, u nošnji, s putovnicom u ruci i uz pjesmu i svirku tamburaša za hrvatske i mađarske carinske službenike.

KUU“Zvon“ najponosnija je na ovogodišnju, 13. po redu manifestaciju Dan zahvale za plodove zemlje, koja je okupila do sada najveći broj malosubotičkih udruga i sudionika. Svi su se sudionici složili da ovogodišnja manifestacija bude humanitarnog karaktera, a sva prikupljena novčana sredstva od prodaje jela i kolača da se upotrijebe za pomoć potrebnima u župi Mala Subotica.

 

Treba spomenuti da su uz „Zvon“ u ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovali: Dječji vrtić Potočnica, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i PŠ Držimurec-Strelec, žene Strelca i Držimurca, žene Svetog Križa, Palovčanke iz Palovca, Puhački orkestar i KUU „Sobočanci“, Udruga umirovljenika Mala Subotica, Udruga dobrovoljnih veterana domovinskog rata Mala Subotica, Eko-udruga Vrba, Sport za sve Mala Subotica, obitelj Taradi iz Palovca i obitelj Palatinuš Stjepana koja je darovala vino za sve sudionike i posjetitelje. Sve su udruge zajednički prikupile 11. 522 kune. Ovaj je iznos pretvoren u pedeset paketa prehrambeno- higijenskih potrepština koje su sudionici ovogodišnje 13. manifestacije Dana zahvale za plodove zemlje podijelili pedeset obitelji u župi Mala Subotica.

Ovogodišnja je manifestacija pokazala da se uz zajedništvo i malo dobre volje mogu postići i ubrati bogati plodovi, koji vesele one koji ih ubiru, ali i one kojima ih dijele. Ovo je ujedno i još jedan dokaz da broj 13 može biti itekako sretan broj. 

 

 

 

Odgovori